Conflicthantering en mediation - Apol, Govert, ....-; Kalff, Simone, ....-; Reijerkerk, Linda, ....-; Uitslag, Marion, ....- (Bussum : Coutinho, 2018)
Waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen conflicten ontstaan. Of je nu hrm'er bent bij een multinational, verpleegkundige in een ziekenhuis of manager binnen het bedrijfskundige domein, je zult mediation steeds vaker tegenkomen. Conflicthantering en mediation geeft een brede inleiding in dit vakgebied. Het boek belicht theorie rondom communicatie, conflict en conflictpreventie en beschrijft alle ins en outs van conflicthantering en mediation. Ook worden er specifieke terreinen van mediation behandeld, zoals mediation bij echtscheiding en bij arbeidsconflicten. De vele praktijksituaties en voorbeelden maken het boek zeer werkbaar en toegankelijk. Via opdrachten aan het eind van elk hoofdstuk kan het geleerde geoefend en eigen gemaakt worden.
Keywords: Conflicthantering