Relatietherapie: een vak apart : op zoek naar een integratief model - Michielsen, May, ....-; Lens, Jan, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2022)
Werken met de dynamiek van een partnerrelatie is een hele uitdaging. Het vraagt specifieke inzichten, vaardigheden en een eigen opstelling van de therapeut. Het gevaar om overspoeld te worden door heftige en escalerende emoties van de partners is steeds aanwezig. De vaardigheid van de therapeut om de leiding te behouden over het proces en met beide partners in gelijke mate partijdig te zijn wordt dikwijls op de proef gesteld door de driehoeksdynamiek van partnerrelatietherapie. Dit boek biedt inzichten en vaardigheden die de relatietherapeut daarbij kunnen helpen in de vorm van een integratief model voor de opbouw van een therapeutisch proces. Het brengt daarin systemische, experiëntiële en contextuele inzichten en methodieken samen. Het beschrijft hoe de therapeut het ontwikkelingsproces van de partners zelf en van hun relatie tegelijkertijd kan bevorderen om een relatie te bereiken waarin ze tegelijk goed gehecht en zichzelf kunnen zijn.
Keywords: Relatietherapie