Ouders komen van Mars : het boek dat je moet lezen om je tiener te begrijpen - Kayaert, Evelien, ....-; De Frangh, Anky, ....- (Tielt : Lannoo, 2023)
Ah, het ouderschap. Wat een prachtige, verrassende uitdagende fulltime bezigheid! Misschien dacht jij wel: ik heb het overleefd, de tropenjaren. Eindelijk een zelfstandig kind in huis met wie je interessante gesprekken kunt voeren en leuke uitstappen mee kunt doen? Heerlijk... die volle vijf minuten rust in de opvoeding. Want, nog voor je kon knipperen, krijg je iets volledig nieuws gepresenteerd: een heerlijk kopje kakelverse hormonen, met een werkelijk unieke blend: de tiener. En terwijl je tot voor kort dat ouderschap volledig onder de knie had - easy peasy -, weet je het nu weer helemaal niet meer. Hoe komt het dat je het ene moment een dikke, hartverwarmende knuffel krijgt om vervolgens 10 minuten later doodgebliksemd te worden? Waarom praat je tiener honderduit met de buurman en nog geen twee woorden met jou? Hoe krijg je je tiener gemotiveerd om dat vervloekte huiswerk te maken? Kortom, hoe ga ik nu om met een tiener en die puberteit...
Keywords: Opvoeding