Marie : codenaam: Jeanne - DeBel, Marc, ....- (Kalmthout : Van Halewyck, 2017)
Als in 1944 in een Vlaams dorp een collaborateur wordt doogeschoten, straffen de Duitsers het hele dorp. Een boerendochter wordt met een aantal dorpsgenoten afgevoerd naar concentratiekamp Ravensbrück
Vanaf 12 jaar
Keywords: Oorlogsverhaal; Secundair onderwijs