Ule : ik was 14 in 1914. - De Bel, Marc, 1954- (Kalmthout : Van Halewyck, 2017)
In 1914 verlaat het gezin van Ule (14, ik-figuur) huis en haard voor het naderende oorlogsgeweld van de Eerste Wereldoorlog. Vier jaar later keren ze terug, berooid en verloren, net als het Vlaamse landschap. Vanaf ca. 13 jaar.
Vanaf 13 jaar
Kleine Cervantes 2015
Keywords: Oorlogsverhaal; Secundair onderwijs