Nelle : Blankgoud - De Bel, Marc, 1954- (Kalmthout : Van Halewyck, 2016)
Nelle (15, ik-figuur) heeft onderdak gevonden bij de oude Agripus en zijn kleinzoon Wiete. Ze spelen poppenkast op kermissen. Als ze besluiten naar Turkije te gaan, worden ze door Barbarijse piraten gevangengenomen. Vanaf ca. 13 jaar.
Vanaf 13 jaar
Vervolg op Nelle, de heks van Cruysem
Keywords: Historische verhalen; Secundair onderwijs; Slavernij; Waargebeurde verhalen