Nelle : de heks van Cruysem - De Bel, Marc, 1954- (Kalmthout : Van Halewyck, 2016)
Nelle (14) en haar tante Clara worden ervan beschuldigd heksen te zijn en ter dood veroordeeld. Nelle weet te ontsnappen. Zal ze hun naam kunnen zuiveren? Vanaf ca. 13 jaar.
Vanaf 13 jaar
Wordt vervolgd door Nelle, blankgoud
Keywords: Heksenvervolging; Historische verhalen; Secundair onderwijs; Waargebeurde verhalen