Onder de regenboog - Bé, Ann, ....-; Van Landuyt, Catherine, ....- (Baasrode : Uitgeverij Het Punt, 2021)
Wanneer de bordercollie Vina geopereerd wordt beseft de labrador Goya hoezeer hij haar mist. Tijdens haar afwezigheid krijgt hij een lumineus idee en bedenkt een plan dat hij van A tot Z uitwerkt. Hij moet wel rekening houden met Bootee, een eigenzinnige kat die intussen in de tuin een schalkse eekhoorn ontdekt. Uiteindelijk worden ze vier gezworen kameraden, een en al opwinding, op zoek naar avontuur. Het wordt een spannende ontdekkingstocht op het water, in het bos en het veld met heel veel verrassingen. Leuke en minder leuke. Genietend van de speelse en fantasierijke inhoud, gekoppeld aan mooi uitgewerkte emoties over een heel bijzondere vriendschap, krijgen de lezertjes in een vlotte Nederlandse taal extra kennis over de dieren en de natuur. De erbij horende illustraties maken het helemaal af.
Vanaf 9 tot 11 jaar
Keywords: Dierenwereld; Kameraadschap