Handboek groepsdynamica : een inleiding op theorie en praktijk - Remmerswaal, Jan, 1945- (Amsterdam : Boom Nelissen, 2021)
Groepsdynamica bestudeert het gedrag van mensen in kleine groepen. Door haar brugfunctie tussen psychologie en sociologie neemt de groepsdynamica een unieke plaats in binnen de sociale wetenschappen. Dit boek behandelt de hoofdthema's uit de groepsdynamica, waaronder niveaus en interventies in groepen, groepsvorming, feedback, besluitvorming, conformiteit en het functioneren van teams. In deze elfde herziene druk is er ruime aandacht voor twee centrale onderwerpen binnen het vakgebied: communicatie en leiderschap. Bij de behandeling van de thema's worden er op systematische wijze verbindingen gelegd met de praktijk. Op deze manier ontstaat een rijk overzicht van de groepsdynamica. Het boek is bestemd voor mensen die professioneel met groepen werken of daartoe in opleiding zijn. Het is ook geschikt voor leidinggevenden die in de context van organisaties met teams werken. Handboek groepsdynamica is uitgegroeid tot een klassieker in het vakgebied en heeft zijn weg gevonden naar een breed scala aan opleidingen in het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs. Daarnaast wordt het gebruikt in diverse trainingen en cursussen.
Keywords: Groepsdynamica