Handboek Beroepsgerichte didactiek : Effectief opleiden in het mbo en hbo - Hoeve, Aimée, ....- (Huizen : Uitgeverij Pica, 2022)
In het beroepsonderwijs is het leerproces van studenten gericht op de kwalificatie voor een beroep. De logica en dynamiek in het beroepsonderwijs zijn dan ook anders dan in het funderende onderwijs; een van de redenen waarom het om een eigen didactiek vraagt.Vanuit de perspectieven van onderwijswetenschap en -praktijk wordt in deze uitgave gezocht naar antwoorden op vragen die zich daarbij voordoen, zoals:• Wat is er nodig voor studenten om wendbaar vakmanschap te ontwikkelen?• Hoe ga je om met de veranderlijkheid in het beroepenveld?• Hoe kom je voor een beroepsopleiding tot een goed opgebouwd curriculum?• Hoe zorg je dat studenten relevante praktijkervaring opdoen?In dit boek worden deze en andere thema’s verkend en onderzocht. De theorie wordt verrijkt met voorbeelden ter inspiratie en do’s en don’ts.
Keywords: Beroepsonderwijs; Didactiek; Onderwijs