Het happy 2050 scenario : masterplan voor een veilige, fijne wereld - Porcelijn, Babette, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Volt, 2023)
Hoe creëren we een veilige, fijne wereld waarin we elkaar een welgemeend 'happy 2050' kunnen wensen? Dat is de vraag waarnaar Babette Porcelijn nieuwsgierig onderzoek deed. Ze dook in de wetenschappelijke literatuur, raadpleegde meer dan tweeduizend bronnen en ontdekte wat de ingrediënten van het hoogst haalbare scenario voor de wereld zijn: een veilige planeet, een geïnspireerde crew, integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen. Babette diept deze fundamenten van een happy 2050 uit en legt hun samenhang bloot. Ze laat zien wat er misgaat en laat zien hoe het anders kan. Beter.
Keywords: Duurzaamheid