NewZ Lab : Hoe krijgen media in Vlaanderen Gen Z warm voor nieuws? /. - Vandamme, Lieselot, ....-; Vierstraete, Sarah, ....-; Krijgsman, Jens, ....- (Kortrijk : Howest Hogeschool, 2023)
Media in Vlaanderen staan voor uitdagingen als het gaat om de interesse van Gen Z voor nieuws. Ze lijken de connectie met jongeren te verliezen. NewZ Lab onderzoekt daarom mogelijkheden om deze doelgroep toch te bereiken. Zo wordt ingespeeld op het actuele mediagebruik van jongeren. Gen Z consumeert nieuws vooral via ‘side-door’ bronnen (zijdeurtoegangen), zoals Instagram en TikTok, en steeds minder via de klassieke kanalen. Deze publicatie bevat de fact findings van exploratief onderzoek naar de relatie tussen Gen Z, nieuws en AR.
Keywords: Actualiteit; Gen Z; Jongeren; Journalistiek; Nieuws