Je eerste jaar als leraar - Whitaker, Todd, ....-; Whitaker, Madeline, ....-; Whitaker, Katherine, ....- (Rotterdam : Bazalt, 2018)
Leer alle essentiële vaardigheden die je eerste jaar als leraar tot een succes kunnen maken! In dit boek delen de internationaal bekende onderwijswetenschapper Todd Whitaker en zijn dochters Madeline en Katherine hun adviezen en inspiratie met je. Met hun begeleiding vind je stap voor stap je weg in je nieuwe rol en leer je omgaan met alle uitdagingen waar je als beginnend leraar mee te maken krijgt. Het boek bevat diverse voorbeelden en anekdotes uit zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Op welke school en in welk vak je ook lesgeeft, je zult altijd voor jou bruikbare en nuttige strategieën aantreffen. Je leert ook hoe je aan je strategieën kunt sleutelen en hoe je de reset-knop kunt gebruiken als er toch iets niet helemaal volgens plan loopt. In je eerste jaar gaat misschien niet alles altijd perfect, maar met behulp van de praktische adviezen in dit boek blijf je gemotiveerd werken aan je ontwikkeling tot succesvolle leraar!
Keywords: Didactiek; Klassenmanagement; Onderwijs