Brugges universitaire droom : de geschiedenis van het hoger onderwijs in Brugge en West-Vlaanderen - De Groote, William, ....- (Brugge : Van de Wiele, 2023)
In Brugges universitaire droom beschrijft Dr. William De Groote het 600 jaar oude streven van de stad Brugge, om de universiteit binnen zijn muren te halen. Het boek belicht verder de evolutie van het scholennet in Brugge sinds de middeleeuwen, de ontwikkelingen in het hoger onderwijs in West-Vlaanderen en de associatievorming in Vlaanderen. Daarnaast belicht dit boek ook de ontstaans- en de evolutiegeschiedenis van de KHBO, de KATHO, de hogescholen VIVES en Howest, het Europacollege Brugge, de KULAK en vooral... de campus KU Leuven Brugge!
Keywords: Geschiedenis; Hoger onderwijs