Handboek vreemdetalendidactiek : vertrekpunten, vaardigheden, vakinhoud - Donszelmann, Sebastiaan, ....-; Van Beuningen, Catherine Gerardine, 1979-; Kaal, Anna Albertha, 1981-; Mitzschke, Matthias, 1950- (Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2021)
Vreemde talen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan persoonlijke en professionele ontwikkeling, en ze komen van pas bij internationale samenwerking. Wie meerdere talen beheerst, heeft ruimere communicatiemogelijkheden en is beter in staat om taal te doorzien en om zich in te leven in andere culturen. Maar hoe help je iemand om taalvaardig en taal- en intercultureel bewust te worden? Wat voor ondersteuning, oefening en kennis is daarvoor nodig? Het Handboek vreemdetalendidactiek maakt (toekomstige) taaldocenten wegwijs in de verschillende domeinen van het vreemdetalenonderwijs.
Keywords: Onderwijs; Secundair Onderwijs; Vreemdetalenonderwijs