Kopp op stelten : hoe ondersteun je Kinderen van Ouders met Psychische Problemen? - Familieplatform (Gent : Owl Press, 2023)
Kinderen van ouders met psychische of afhankelijkheidsproblemen (KOPP- en KOAP-kinderen) vormen vaak een onzichtbare groep. Ook al is KOPP geen diagnose, toch zegt het iets over de moeilijke omstandigheden waarin deze kinderen soms opgroeien. Met Kopp op stelten schenkt Familieplatform hun de aandacht die ze verdienen en nodig hebben. Tegelijk belicht het boek de kwetsbare situatie van hun ouders, die soms hun laatste beetje energie in de strijd gooien om hun ouderrol te blijven opnemen terwijl ze te kampen hebben met psychische problemen. Kopp op stelten bevat alle informatie, praktijktips en methodieken die je nodig hebt om de veerkracht van KOPP-kinderen te ondersteunen of versterken. Je leert bovendien oordeelvrij met hun ouders in gesprek te gaan over ouderschap. Het is een verhaal van ondersteuning, openheid, samen zoeken, warme waakzaamheid, hoop en vooral veerkracht. Een onmisbare gids voor hulpverleners en iedereen die met KOPP-kinderen en/of ouders aan de slag gaat.
Keywords: Kinderen van ouders met psychische problemen