Material Matters : het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij - Rau, Thomas, ....-; Oberhuber, Sabine, ....- (Haarlem : Bertram + De Leeuw Uitgevers, 2022)
In deze geheel bijgewerkte en herziene druk van hun succesvolle boek zetten Sabine Oberhuber en Thomas Rau in negen hoofdstukken een nieuw economisch model uiteen. Een model waarin de consument niet langer ‘eigenaar’ maar ‘gebruiker’ is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is. Material Matters schetst het model dat deze transitie mogelijk maakt. Met diverse cases tonen Oberhuber en Rau aan dat een toekomstbestendige wereld weleens dichtbij zou kunnen liggen. Het is toegankelijk en meeslepend geschreven en zal mensen aanspreken die zich herkennen in het motto Don’t own, enjoy! En verder iedereen die openstaat voor uitdagend en revolutionair denken.
Keywords: Duurzame Stedenbouw; Duurzame ontwikkeling; Economie en Milieu; Stadsontwikkeling