Het antiracismehandboek - Lodik, Chanel Matil, ....- (Amsterdam : Lev, 2022)
Strijd mee tegen racisme. Sinds de Black Lives Matter-beweging houden we ons massal bezig met racisme. Wat is racisme? Zijn alleen witte mensen racistisch of kunnen mensen van kleur dit ook zijn? En is een onschuldig bedoeld grapje echt wel zo onschuldig? Iedereen maakt fouten. De vraag is: wat leer je ervan? In haar boek helpt Chanel je met het aanpakken van racisme, ook het onbewuste racisme in jezelf. Dankzij duidelijke voorbeelden en praktische tips weet je precies hoe je in actie komt tegen racisme, waar en wanneer het ook plaatsvindt.
Keywords: Racisme