Sociale psychologie. - Aronson, Elliot, 1932-; Wilson, Timothy D., ....-; Sommers, Samuel R., ....- (Amsterdam : Pearson Education, 2022)
De sociale psychologie onderzoekt hoe onze gedachten, gevoelens en gedragingen worden beïnvloed door anderen. In een wereld waarin menselijk gedrag steeds blijft verrassen en onderzoek totaal anders kan uitpakken dan verwacht, biedt dit boek een stevige basis voor het opbouwen of verder uitbouwen van je kennis van het vakgebied. Verhalen en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk plaatsen de theorie in een herkenbare context. In dit boek vind je echter meer dan alleen theorie en voorbeelden: ieder hoofdstuk bevat oefeningen en andere elementen die je wijzen op het praktische belang van de leerstof en op het feit dat je sociale psychologie in je eigen leven kunt toepassen. Deze tiende editie van Sociale psychologie is geactualiseerd aan de hand van het nieuwste onderzoek en ontwikkelingen in de maatschappij. Ook bevat het boek nieuwe kaderteksten en cases.
Keywords: Sociale psychologie