Handboek BTW 2023-2024. : Marc Govers, Bart Buelens, Mohamed El Kastite. - Govers, Marc, ....-; Buelens, Bart, ....-; El Kastite, Mohamed, ....- (Antwerpen : Intersentia., 2023)
Dit handboek is een gebruiksvriendelijke handleiding die op een gestructureerde en overzichtelijke manier de toepassing van de complexe btw-regelgeving verduidelijkt. Het boek is logisch opgebouwd en geeft een duidelijk antwoord op klassieke btw-vragen zoals: Wie is btw-plichtig? Welke handelingen zijn onderworpen aan btw? Waar vindt de belastbare handeling plaats? Wat is de maatstaf van heffing? In welke gevallen is er recht op vrijstelling en wie moet de btw voldoen? Specifieke hoofdstukken zijn gewijd aan de problematiek i.v.m. aftrek en teruggaaf van btw, btw-tarieven, de administratieve procedures i.v.m. btw enz. Het boek heeft een hoog didactisch gehalte en is praktisch bruikbaar door de schematische voorstelling van de btw-problematiek. De talloze referenties vormen een bijkomende meerwaarde.
Keywords: BTW