Het alarm van Mona - Talboom, Liesbeth, ....-; Nozzman, ....- (Averbode : Averbode, 2023)
Na allerlei proevertjes op de markt staat Mona plots vol rode stipjes. Ze heeft overal jeuk en haar ogen prikken. Ze heeft een voedselallergie! Tot ze precies weten waar Mona allergisch voor is, mag ze een heleboel dingen niet meer eten. Samen met mama bedenkt ze een leuke manier om dat te onthouden: het Mona-alarm! Een herkenbaar verhaal over voedselallergie en hoe je daar vindingrijk mee kunt omgaan.
In samenwerking met de Astma en Allergiekoepel v.z.w.
Keywords: Voedselallergie; Eten-Drinken