Waarom natuur goed voor je hersenen is : een neurowetenschappelijke verklaring - Le Van Quyen, Michel, ....- (Utrecht : Ten Have, 2023)
Als er de laatste jaren iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat in de natuur zijn goed is voor de mens. De befaamde neurowetenschapper Michel Le Van Quyen onderzocht welke impact de natuur heeft op ons brein. Hoe zorgt een boswandeling voor minder stress? Waarom zijn de geuren en geluiden van de natuur goed voor ons? En waarom hebben dieren een positieve impact op ons welzijn? Le Van Quyen onthult de wetenschap hierachter, die zowel subtiel en divers blijkt te zijn – en urgenter dan ooit tevoren.
Keywords: Ergotherapie; Hersenen; Natuur