Outreachend werken : basisboek voor werkers in de eerste lijn. - Van Doorn, Lia (Cornelia), 1961-; Omlo, Jurriaan, ....-; Van Etten, Yvonne, ....-; Gademan, Mirjam, ....- (Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2023)
Outreachend werken gaat over de vraag hoe sociaal professionals in contact kunnen komen met mensen over wie zorgen bestaan, maar die niet op de reguliere manier in beeld komen bij hulp-en dienstverleners. De betekenis van deze intensieve en effectieve werkwijze voor de huidige praktijk wordt in dit boek besproken. Daarnaast worden zes modellen van outreachend werken behandeld. Aan de orde komen vragen als: Hoe organiseer je outreachend werk? Hoe legitimeer je het? Hoe treed je de cliënt tegemoet? En hoe organiseer je de samenwerking met signaleerders en het sociale netwerk rondom de cliënt?
Keywords: Hulpverlening