ChatGpt voor beginners - Basten, Jeroen, ....- (Elst : VanDorp Educatief, 2023)
Een nieuwe technologische revolutie met voor iedereen toegankelijke kunstmatige intelligentie is sinds kort over ons uitgestort. Maar wat is dit nu precies en waarvoor kun je het allemaal gebruiken? Dit handboek biedt een uitgebreide inleiding hoe je in het dagelijks leven kunstmatige intelligentie in het algemeen en de toepassing ChatGPT in het bijzonder, kunt gebruiken. Behalve een heldere uitleg van wat kunstmatige intelligentie is en wat generatieve AI (Artificial Intelligence) zoals ChatGPT inhoudt, wordt er uiteraard ook ingegaan over de maatschappelijke, en ethische gevolgen van het gebruik van deze zeer vernieuwende vorm van technologie. Het boek is een praktische gids om stap voor stap zelf aan de slag te gaan met ChatGPT, inclusief een stappenplan, de installatie en uw eerste communicatie met ChatGPT. Het biedt tips en trucs voor effectieve interactie met ChatGPT en richtlijnen voor verantwoord gebruik van deze technologie. Dit boek is een must-read voor iedereen die inziet dat kunstmatige intelligentie het onze maatschappij op korte termijn zal veranderen, en de boot niet wil missen.
Keywords: ChatGPT; Kunstmatige intelligentie