Astrid Lindgren - Sánchez Vegara, María Isabel, ....-; Hunter, Linzie, ....-; Schoehuys-Blaak, Antje, ....- (Rijswijk : De Vier Windstreken, 2021)
Al heel jong werd Astrid Lindgren verliefd op boeken en verhalen. Ze groeide op in de natuur en had een heerlijke en vrije jeugd. Ze speelde met haar broer en zusjes, ging op ontdekkingstocht in het bos en haalde kattenkwaad uit. Het personage Pippi Langkous is geïnspireerd op haar eigen ervaringen en herinnert ons aan het geluk van onze kindertijd. Astrids verhalen werden bekend over heel de wereld en brengen lezers nu ook nog dagelijks leesplezier.
Dit boek is onderdeel van de serie 'Van klein tot groots', waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.
6-8
Keywords: Astrid Lindgren