Jane Goodall - Sánchez Vegara, Maria Isabel, ....-; Cerocchi, Beatrice, ....-; Schoehuys-Blaak, Antje, ....- (Rijswijk : De Vier Windstreken, 2022)
Toen Jane klein was kreeg ze van haar vader een chimpanseeknuffel die ze Jubilee noemde. Daarmee begon haar levenslange liefde voor dieren. Zodra Jane de kans kreeg, ging ze dieren in het wild bestuderen. Ze leefde samen met chimpansees in de jungle en werd beroemd als vernieuwer op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig overtuigt Jane iedereen die het maar wil horen van het belang van dierenrechten.
Dit boek is onderdeel van de serie 'Little People, Big Dreams', waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Jane Goodall, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.
6-8
Keywords: Jane Goodall