Systeemgericht werken in sociale beroepen - Van Mameren-Broers, Sandra, ....-; Van der Net, Lianne, ....- (Amsterdam : Boom, 2023)
Systeemgericht werken in sociale beroepen bestaat uit twee delen. In deel I wordt de theorie behandeld: de verschillende perspectieven op gedrag, systeemgericht werken, communicatie, structuur in systemen, intergenerationele overdracht, en ervaringen en betekenisgeving. Hierbij is aandacht voor de sociaal-maatschappelijke context, filosofische achtergronden, ethiek, diversiteit, onderzoek, verzamelen van gegevens en toepassing in de praktijk. Studenten worden door middel van verschillende invalshoeken en tools geprikkeld om op onderzoek te gaan in zichzelf en in hun omgeving. In deel II laten professionals aan de hand van een case zien hoe systeemgericht werken er in de praktijk uitziet.
Keywords: Systeemgericht werken