Hart voor hout : vers hout ontdekken en bewerken - Lamon, Harald, ....- (Tielt : Uitgeverij Lannoo, 2023)
Harald Lamon is gepassioneerd groenhoutbewerker. In Hart voor Hout deelt hij zijn liefde voor hout op een doorleefde en warme manier, waarbij hij niet alleen oog heeft voor het technische aspect van het werken in vers hout met bijl, mes en zaag, maar ook voor het gevoel dat het bij je oproept, wat de kern is van het ambacht en het belang hiervan in onze samenleving. Het gaat over puur handwerk en over hoe je hart en hoofd samen met je handen iets creëren. Creatief snijden in vers hout is een reis langs mensen van vroeger en nu, hout, gereedschappen, technieken en verbondenheid.
Keywords: Houtbewerking