De perfecte dochter - Neijzen, Anne, ....- (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2023)
Na het overlijden van haar moeder wordt Merel opgezadeld met de zorg voor haar veeleisende vader. Ze is gerespecteerd arts en zorgzame dochter - maar ze vraagt zich af welke keuzes ze eigenlijk voor zichzelf gemaakt heeft. Wanneer ze problemen krijgt op het werk, besluit ze het roer om te gooien. Ze vertrekt naar de Zwitserse Alpen om haar intrek te nemen in het vakantiehuis van haar ouders en een nieuwe start te maken. Als ze daar aankomt, opent een haar onbekende vrouw de deur. Dit is het begin van een ontdekkingstocht naar haar verleden, die Merel uiteindelijk voor een beslissende keuze stelt: kan ze nog wel de perfecte dochter zijn?
Keywords: Roman