Kinderen helpen bij verlies : een boek voor iedereen die van kinderen houdt - volledig nieuwe editie - Keirse, Manu, ....- (Tielt : Lannoo, 2022)
Veel ouders willen hun kind behoeden voor pijn en verdriet. Dat is een erg begrijpelijke reflex, maar helaas kun je niet vermijden dat kinderen en jongeren vroeg of laat met verlies worden geconfronteerd. De dood van een dierbare, een ernstige ziekte in de familie, een echtscheiding, een nieuwe school... Het zijn allemaal momenten waarop een kind afscheid moet nemen van het bekende. Rouwexpert Manu Keirse maakte met zijn basisboek Kinderen helpen bij verlies - waarvan intussen meer dan 25.000 exemplaren hun weg vonden naar de lezer - verdriet en rouw bij kinderen bespreekbaar. In deze volledig nieuwe editie laat hij zien hoe je als ouder attent kunt zijn voor de pijn van je kind en waarom een open communicatie zo belangrijk is.
Keywords: Afscheid - Verlies; Rouwproces kinderen