Ik heb een idee : Hacks voor je creatieve brein - Lefever, Lisa, ....-; Swinnen, Jeroen, ....- (Gent : Owl Press, 2023)
Te vaak zeggen mensen: ‘Ik heb geen idee’ of ‘Ik heb een idee’, maar doen ze er niets mee. Dit boek bundelt de meest bruikbare inzichten over creativiteit, zodat jij met je ideeën aan de slag kan in je studie, werk of leven. Alleen of in team. Ik heb een idee maakt ook komaf met het klassieke creatieve proces, want een rechte weg naar creativiteit bestaat niet. Je kan het boek in volgorde gebruiken, eender waar starten of een zijweg nemen waar je maar wil, op basis van je volgende uitdaging. Het boek bevat vijf hacks en meer dan vijftig technieken om je creativiteit te prikkelen. Kies zelf met welke hack je start: vind je motivatie of inspiratie, bouw de nodige rust in, bedenk meer ideeën, werk aan een creatieve teamcultuur en deel je concepten met de wereld. Duik in de blackbox van je creatieve brein en ontgrendel de ideeën die op je wachten. De missie van de auteurs? Dat iedereen durft te zeggen ‘Ik héb een idee’ en ‘Ik doe er wat mee’!
Keywords: Brainstormen; Creativiteit