Vakdidactiek aardrijkskunde : leraar worden en zijn - Steegen, An, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2023)
Het handboek Vakdidactiek aardrijkskunde is een leidraad voor elke leerkracht aardrijkskunde. In het boek wordt grondig beschreven hoe de lessen aardrijkskunde opgebouwd kunnen worden, met verwijzing naar leermiddelen, werkvormen, het organiseren van excursies en het evalueren van leerlingen. Dit alles wordt ingekleurd met sprekende voorbeelden. Daarnaast licht het boek ook de huidige context van aardrijkskundeonderwijs toe en schetsen de auteurs de rol van aardrijkskunde binnen enkele maatschappelijke evoluties, waarbij ook gekeken wordt naar recente didactische vernieuwingen. Thema's zoals differentiatie, taalondersteuning en ICT komen aan bod. Het boek geeft niet alleen een basisondersteuning aan studenten uit de lerarenopleiding, maar ook aan leraren aardrijkskunde in functie, lerarenopleiders en pedagogisch begeleiders aardrijkskunde. Vakdidactiek aardrijkskunde ontstond door een samenwerking van lerarenopleiders aardrijkskunde uit diverse lerarenopleidingen in Vlaanderen. Deze unieke samenwerking ondersteunt de gelijkgerichte visie op vakdidactiek aardrijkskunde.
Herwerkte uitgave o.l.v. Arjan Goemans
Keywords: Aardrijkskunde; Didactiek