Ik en faalangst - van Kordelaar, Nathalie, 1979-; Zwaan, Mirjam, ....- (Amsterdam : Niño, 2019)
De meeste kinderen op school voelen zich een beetje gespannen als ze een toets krijgen of een spreekbeurt moeten houden. De spanning helpt hen zich goed te concentreren en beter te presteren. Bij kinderen met faalangst is de spanning te groot. Zij kunnen bijvoorbeeld alleen maar denken dat het waarschijnlijk toch niet lukt. Zij blokkeren en kunnen niet meer laten zien wat ze kunnen. In Ik en faalangst leren Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan, beiden orthopedagoog, kinderen omgaan met faalangst. Ze geven verschillende oefeningen en tips om rustiger te worden zodat kinderen kunnen laten zien wat ze allemaal kunnen. Ze leggen uit hoe kinderen kunnen omgaan met hun gedachten en hoe ze uiteindelijk hun faalangst kunnen aanpakken.
Werkboek met oefeningen om te leren hoe je om kunt gaan met faalangst en die angst kunt overwinnen. Met kleine tekeningen in blauw en wit. Vanaf ca. 10 jaar.
Keywords: Faalangst