Pompoen : Laura en de tien kikkertjes - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2023)
Laura droomt ervan een prinses te zijn. Een sprookjesprinses. Als ze niet naar school hoeft, haalt ze haar jurken tevoorschijn, de ene nog mooier dan de andere, en danst ze zingend door het huis. Op een dag hoort ze mooi gezang, dat van bij het beekje komt. Als ze ernaartoe gaat, ziet ze tien kikkers op leliebladeren op het water zitten. Zal ze er eentje kussen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift