Pompoen : de draak achterna - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2023)
Ridder Hubert krijgt een brief van de koning. Dit staat erin: Een draak valt mijn onderdanen lastig. Ga hem onmiddellijk verslaan! Tibo, de zoon van de ridder, ziet zo'n avontuur wel zitten. 'Mag ik met je mee, papa?' Maar natuurlijk luidt het antwoord: nee. Als Tibo echter merkt dat het al lang geleden is dat zijn vader nog eens ten strijde is getrokken, besluit hij om hem stiekem te volgen...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift