Pompoen : een kerst om nooit te vergeten - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
Dit jaar heeft Mona voor kerst iets heel speciaal gevraagd aan de Kerstman: een babybroertje of -zusje. Ze heeft er genoeg van om altijd alleen te spelen... Maar helaas, een baby ligt er niet onder de kerstboom. Alleen maar ingepakte cadeautjes. Daar zit natuurlijk geen zusje of broertje in. Teleurgesteld maakt ze de pakjes open. In een grote doos zit een superzachte knuffeltijger. Maar wat ligt daar tussen zijn poten? Iets dat ... leeft?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift