Pompoen : de Mokopata en de veelkleurige vogel - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
De Mokopata woont in het grote woud. De bomen zijn er zo hoog dat ze het zonlicht verbergen. De Mokopata is nog nooit buiten het woud geweest, en hij heeft nog nooit de blauwe lucht gezien... Maar op een dag valt er een vogel door het gebladerte, precies voor zijn hut. Hij heeft zo veel tinten dat de Mokopata hem Duizendkleur noemt. Hij verzorgt de gewonde vleugel, geeft hem te eten, en raakt bevriend met hem. Maar Duizendkleur verlangt naar de wereld waar hij vandaan komt, hoog boven de toppen van de bomen ...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift