Pompoen : hoe versier je een heks? - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
Tovenaar Pantalone is dolverliefd op Griselda de heks, maar zij haalt haar neus voor hem op. Als hij voor haar deur zijn zelfgeschreven liedjes laat klinken, kijkt zij op haar gemakje tv, met Schorrebrok de kater op schoot. Pantalone moet toch iets kunnen bedenken om haar hart te winnen ... Anders wordt hij gek van liefdesverdriet. Dat zingen helpt niets, maar misschien valt ze voor hem als ze hem ijverig ziet poetsen met zijn moderne bezemstofzuiger?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift