Pompoen : Felix en de blauwe draak - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
Elke avond is het hetzelfde liedje in het dorp. Zodra de nacht valt, verschijnt er een enorme draak op het dorpsplein. 'Ik ben de Blauwe Draak!' buldert die. 'De sterkste draak van de wereld! Wie durft er met mij te strijden?' Niemand natuurlijk ... Alle dorpelingen zitten thuis te bibberen achter gesloten ramen en deuren. Wanhopig vragen ze de koning om hulp. Hij stuurt ridder Tristan om de draak een lesje te leren. Zal die dappere strijder ervoor zorgen dat de draak met de staart tussen de poten de benen neemt?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift