Pompoen : Jodokus Wolf gaat sporten - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten. Een ideaal dagje om achter Roodkapje en de Drie Biggetjes aan te gaan! Maar als Jodokus Wolf het strooien hutje van de varkentjes probeert om te blazen, blijkt dat hij toch wat kortademig is. En als hij met Roodkapje een wedstrijdje doet wie het eerst bij oma's huisje is, loopt het ook iets anders dan de wolf had verwacht... Wat kan hij doen om dat lekkere ontbijtje toch op zijn bord te krijgen? Een verhaal vol vaart en humor.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift