Pompoen : opa's boot - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
In de paasvakantie gaat Mina bij haar opa logeren. Opa is oud, maar vooral heel serieus. En nogal ... nors. Hij is de hele dag bezig in zijn werkplaats, waar Mina absoluut niet mag komen. Ze mag ook niet naar de vijver, maar dat doet ze stiekem toch. Als ze een verroest boot opvist uit het water, zorgt die ervoor dat opa ineens helemaal verandert...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift