Pompoen : de magische mantel - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
Telkens als oom Jorgos op reis gaat, komt hij terug vol verhalen en met een cadeau voor iedereen. Dit keer was hij in China en hij heeft voor Nina een prachtige oranje mantel bij zich. Maar wanneer ze naar haar kamer gaat om hem te passen, wordt ze duizelig en daarom doet ze haar ogen dicht. Als ze ze een tel later weer opent, bevindt ze zich aan de andere kant van de wereld, óp de Chinese Muur! Soldaten komen op haar af rennen en grijpen haar beet, want de keizer heeft haar nodig voor een gevaarlijke klus... Loopt het goed af en keert Nina veilig terug naar huis?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift