Pompoen : een monster in het kasteel - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
Wat is dat toch, dat oorverdovende lawaai dat uit het kasteel lijkt te komen, en dat de vensters van de huizen in de stad doet trillen? De koning, de koningin en prinses Sybil kijken vlug een andere kant op als je hun ernaar vraagt. Logisch dat de mensen bang en bezorgd zijn ... Als de prinses aankondigt dat ze wil trouwen, en dat de jongemannen die naar haar hand dingen een dag en een nacht in het kasteel moeten doorbrengen, blijven er dan ook maar drie kandidaten over. Durft één van hen het gevecht aan te gaan met ... het monster?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift