Pompoen : de kerst van meneer Wolf - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
Meneer Wolf gaat dagelijks op jacht om Roodkapje en de drie biggetjes te vangen. De voetstappen in de sneeuw vertellen hem perfect waar hij naartoe moet. Maar wanneer hij Roodkapje wil opeten, vertelt ze hem iets geks. Over de Kerstman. Die ziet alles, en als meneer Wolf haar opeet, zal hij niet langskomen. Die Kerstman lust meneer Wolf wel. Maar laat hij zich vangen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift