Pompoen : het bos brandt! - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
Wat ruikt het vreemd in het bos! Naar rook ... Als mama, papa en Olaf Eekhoorn die morgen in de top van de oude eik klimmen, zien ze een rode gloed aan de horizon. Brand! Zo snel als ze kunnen, gaan ze ervandoor, met als bagage allen wat proviand voor onderweg en met het kleine eikje, dat naast de grote boom staat. Maar als ze ver, ver weg zijn, haalt het vuur hen toch nog in. Kunnen ze aan de vlammen ontkomen? Waar moeten ze in hemelsnaam naartoe?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift