Pompoen : Gabriëls eerste schooldag - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
Het is Gabriëls eerste schooldag. Hij kent nog niemand in de klas. Iedereen maakt een tekening en Gabriël tekent een ridder en een draak. Maar wacht eens! Dat meisje met rode krullen daar tekent een diplodocus, Gabriëls lievelingsdinosaurus! Wat zou hij graag met haar over dino's praten! Maar hij durft niet... Kan zijn tekening misschien helpen? Een ridder durft alles ... En een draak is voor niks of niemand bang...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift