Pompoen : spookkasteel te koop - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2022)
Octaaf gaat verhuizen en nu moet hij weg uit het kasteel. Hij zal vooral zijn vriendje Johnny missen, een spookje dat in de kasteeltoren woont. Juit als Johnny hem probeert te troosten, komt er een meneer langs die het kasteel wil kopen: meneer Grommeldrommel, een echte zuurpruim, die bij het minste zuchtje tocht bibbert en beeft. Als hij de kasteeltoren ziet, geeft hij meteen aan dat hij dat gammele ding wil laten afbreken. Maar... dat is wel het huis van Johnny. Hoe moet dat nu?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift