Pompoen : de piraten en de zeemeermin - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2023)
Na weken op zee te hebben rondgevaren, werpen de beruchte kapitein Ekel en zijn piraten het anker uit bij een klein eiland. Als de mannen in de baai gaan vissen, kunnen ze hun ogen niet geloven: er zit een zeemeermin in hun net! De kapitein krijgt dollartekentjes in zijn ogen als hij eraan denkt hoe rijk hij kan worden door dat wonderlijke wezen te verkopen. Maar Sam, de jongste piraat, wil daar een stok voor steken. Zal het hem lukken?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift