Pompoen : wie is die grapjas toch? - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2023)
Sue en Tom kunnen hun ogen niet geloven als ze in hun klaslokaal komen. Wat een rotzooi! Boeken, speelgoed, tekenspullen... Alles ligt door elkaar. 'Wie heeft die rommel gemaakt?' vraagt Sue. 'En wie kliederde op het bord?' vraagt Tom. Hoog tijd voor een onderzoek. Met een valstrik komen de kinderen erachter wie de grapjas is die hun klas op stelten zet.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift