Pompoen : gelukkig als Felicia - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
De koning en de koniging doen er alles aan om er zeker van de zijn dat hun dochter Felicia alleen maar geluk zal kennen. Mama knuffelt haar de hele dag. Papa houdt haar liefkozend in zijn sterke armen. Haar oppas zingt voor haar. De kok bakt alles wat ze lekker vindt. En als er slecht weer in aantocht is, blaast een wolkenblazer de grijze schapelwolken ver weg van het paleis. Maar op een dag hoort de prinses een baby huilen, die zoveel honger heeft dat hij aan zijn eigen vingertjes knabbelt. Dan begrijpt ze dat niet alle mensen zo'n gelukkig leventje leiden als zijzelf. Kan ze die mensen misschien helpen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift